Melkbus kopen

Nieuwe melkbus kopen 20 liter + dekselMelkbus kopen

Ben u op zoek naar een nieuwe melkbus?, dan bent u bij Melkbusbouw aan het juiste adres. Melkbusbouw verkoopt nieuwe en op maat gemaakte melkbussen. Wilt u een melkbus kopen om carbid mee te schieten of een mooie strakke bus ter decoratie? Ik helpen u graag bij het maken van uw keuze. Door gebruik te maken van de beste kwaliteit materialen levert melkbusbouw een product wat garant staat voor nog vele jaren plezier. Ook leveren wij u als enigste in Nederland 6 maanden garantie op al onze melkbussen.

Naast de nieuwe melkbussen die uitstekend geschikt zijn als decoratie of om carbid mee te schieten, maakt melkbusbouw ook producten zoals terraskachels en melkdispensers.

Melkbus op maat

Heeft u een speciaal verzoek? Neem dan geheel vrijblijvend contact op, en we gaan kijken wat we voor u kunnen betekenen.
Door een product op de webshop te bestellen ga u akkoord met onze voorwaarden

Geschiedenis van de melkbus

Tot eind jaren zeventig was de melkbus een alledaags Nederlands voorwerp wat voornamelijk werd gebruikt op een boerderij. De ijzeren melkbussen varieerden tussen 20 tot 40 liter. Hierbij was de melkbus van 40 liter de meest voorkomende variant. De melkbussen werden gebruikt om melk van de koeien in te vervoeren.

Tegenwoordig worden melkbussen niet langer gebruikt bij de dagelijkse taken op een boerderij. Op dit moment wordt de melkbus veelal gebruikt als sierobject of gebruikt voor het carbid schieten.